Onze keuken

Heerlijk en eerlijk

Meneer Smakers bereidt ambachtelijke burgers van eigen gedraaid vlees en de meest verse ingrediënten van het land. Je burger wordt op bestelling gemaakt en komt direct van de grill. ‘Duurzaam’, ‘eerlijk’ en ‘ambacht’ zijn bij ons de belangrijkste pijlers in de keuken. Naast het diverse aanbod in vlees is Smakers juist ook gespecialiseerd in vegetarische burgers. Hieronder lees je meer over de meest gebruikte ingredienten. 

't Vlees

't Vlees

Het vlees is afkomstig van het Hollands weiderund, een echte dubbeldoel koe. Na haar carrière als melkkoe krijgt ze een periode van welverdiende rust, met een uitgebalanceerd dieet waar ze lekker van aankomt. Dat nieuw aangezette vlees is prachtig met vet dooraderd en daardoor bijzonder mals en smaakvol. Het Hollands weiderund wordt gemiddeld 5 jaar oud en heeft tijdens haar leven in de weide gegraasd en in ruime, schone stallen gewoond. Dit is wat wij belangrijk vinden, want echt duurzaam en goed gehouden vlees, dat proef je.

't Vlees

De Friet

De Friet

De aardappelen worden zorgvuldig geselecteerd door een bevriende boer uit de omgeving van Bunnik. Door het seizoen heen worden door hem alleen de beste aardappelen uitgekozen. De aardappel moet een goed formaat hebben en op exact de juiste temperatuur bewaard worden. Een te warme aardappel zal snel verouderen, terwijl een te koude aardappel juist zorgt voor te veel suiker. De aardappelen worden dagelijks ongeschild geleverd en vervolgens in eigen keuken met de hand tot friet gesneden. Wij hebben ervoor gekozen om ze niet te schillen. De vitamines en de smaak zitten immers in de schil.

De Friet

't Brood

't Brood

Samen met een bevriende bakkersfamilie uit Utrecht is er een speciaal receptuur ontwikkeld, die alleen voor Meneer Smakers gebruikt wordt. Wat wij belangrijk vinden, is dat het brood geen e-nummers bevat en op een duurzame wijze wordt bereid. We zorgen ervoor dat het brood weinig kilometers hoeft te maken. Dat betekent dat bijvoorbeeld 80% van de tarwe uit Nederland afkomstig is. Iedere nacht wordt het brood gebakken en binnen 6 uur bij ons restaurant geleverd. Vervolgens bakken wij het af in onze eigen oven. Dit resulteert in brood met een warme lichte bite.

't Brood